Buis

PRODUCT

Deze PE-RT (Poly Ethylene Raised Temperature) buis is opgebouwd uit 3 of 5 lagen. Bij de 3 lagen PE-RT is de eerste laag ofwel de basis laag vervaardigd van een PE-RT type 1. De tweede laag is een kleeflaag t.b.v. het vastzetten van de derde laag, de EVOH laag. Deze laag zorgt er voor dat de buis zuurstofdiffusie dicht is. De buis is zuurstofdiffusie dicht volgen DIN 4726.

EIGENSCHAPPEN

PE-RT Type 1 resin heeft een goede flexibiliteit. Het is een copolymeer van etheen en octeen met een unieke moleculaire structuur, op basis van gecontroleerde zijketendistributie. Als gevolg hiervan vertoont het superieur gedrag op het gebied van spanningsbreuk en weerstand tegen hydrostatische druk, zonder dat vernetting (crosslinking PEX) nodig is.

PE-RT resin is optimaal gestabiliseerd tegen veroudering, zodat buissystemen op basis van deze PE-RT een berekende levensduur van minimaal 50 jaar onder normale gebruikscondities hebben, op basis van internationaal geaccepteerde regels. Tevens is het materiaal toegelaten volgens de meest gebruikte drinkwaternormen.

Buizen vervaardigd uit PE-RT Type 1 resin kunnen worden ingezet in een temperatuurbereik van 5ºC tot 80 ºC. Kortdurende piekbelastingen tot 95ºC bij maximaal 6 bar interne hydrostatische overdruk worden zonder problemen overleefd.

5 LAAGS VLOERVERWARMINGSBUIS

De 5 lagen PE-RT buis wordt ook in verschillende diameters geëxtrudeerd in onze eigen fabriek in Tholen en is KOMO, MPA en SKZ gecertificeerd. De binnenlaag bestaat uit een PE-RT type 1 dan volgt een kleeflaag om de zuurstof barrièrelaag (EVOH-laag) vast te zetten. op de EVOH-laag komt weer een kleeflaag om de buitenste PE-RT laag weer vast te zetten. Zo is de zuurstof barrièrelaag omsloten door kleeflaag en PE zodat deze niet meer kan beschadigen.

De PE-RT type 1 is sterk, flexibel en uitermate geschikt voor hoge temperaturen.

De vloerverwarmingsbuis heeft een minimale levensduur van 50 jaar, wat tevens de garantieperiode is.
Tevens is U-Tube Systems verzekerd tegen gevolgschade.

Binnenkomende grondstoffen worden grondig getest voordat ze worden vrijgegeven. Onze PE-RT extruders garanderen een betrouwbaarheid en constante productkwaliteit. De kwaliteit van de buis wordt continu bewaakt. Tijdens het extrusieproces wordt de wanddikte, de buitenste en de binnenste diameter in realtime gemeten. Deze meetgegevens worden permanent digitaal opgeslagen en kunnen later worden geraadpleegd.

De geproduceerde buis wordt getest in ons eigen laboratorium en hij wordt onderzocht door middel van een gesimuleerde veroudering. De structuur van de lagen worden microscopisch onderzocht. Het is van groot belang dat de onderlinge lagen de juiste dikte hebben en dat ze mooi consistent zijn.